
Osnabrück University of Applied Sciences
Бакалавр наук в области биоинженерии в сельском хозяйстве и пищевой промышленностиOsnabrück, Германия
ПРОДОЛЖИТЕЛЬНОСТЬ
6 Semesters
ЯЗЫКИ
Немецкий
ТЕМП
На постоянной основе
КРАЙНИЙ СРОК ПОДАЧИ ЗАЯВОК
Запросить срок подачи заявки
САМАЯ РАННЯЯ ДАТА НАЧАЛА
Jun 2025
ПЛАТА ЗА ОБУЧЕНИЕ
EUR 330 / per semester
ФОРМАТ ОБУЧЕНИЯ
В кампусе
Введение
Использование биологических систем (микроорганизмов, растений, животных) в качестве возобновляемых ресурсов незаменимо в сельском хозяйстве и пищевой промышленности. Основное внимание здесь уделяется производству биомассы и ее материальному и энергетическому использованию посредством процессов кондиционирования и преобразования.
Для решения этих задач требуется все большее число профессионалов, обладающих глубокими знаниями как в естественных, так и в технических науках.
Программа "Биоинженерия в сельском хозяйстве и пищевой промышленности" подготовит вас к работе в этой специфической для данного сектора должности, связанной со всей цепочкой создания стоимости в сельскохозяйственном производстве и пищевой промышленности.
Кратко о программе обучения
- Степень: Бакалавр наук (B.Sc.)
- Начало: Зимний семестр
- Вступительный тест: рекомендуется пройти предварительный курс по математике.
- Стандартный период обучения: 6 семестров
- Язык: немецкий
- Тип обучения: очная программа бакалавриата.
- Местонахождение: Оснабрюк – Хасте и Вестерберг.
- Ограничение на вход: Нет
Прием
Учебный план
The practice-oriented degree program is offered jointly by the agricultural and engineering faculties.
In the first three semesters, the focus is on the basics of natural science and process technologies as well as economic aspects.
From the fourth semester, you choose one of two specializations: Biomass Utilization, concentrating on the production and utilization of biomass as reusable material, or Process Plants which deal with the application and design of bioprocessing plants.
Depending on your interests and preferences, you may put special emphasis on individual subjects by selecting from a list of electives.
In every semester, block weeks are organized giving room for special activities, such as excursions or conferences, outside the normal course of studies.
Through project work (in the fourth and fifth semesters) and an internship project in the last semester you are prepared, step by step, for everyday professional life.
Semester 1
- General Biology and Genetics
- Chemistry for Bioengineering
- Mathematics for Bioengineering
- Microbiology
- Physical Dimensions in Nature and Technology
- Scientific Working Techniques
Semester 2
- Applied Statistics in Bioengineering
- Basics of Biochemistry
- Principles of Bioengineering
- Production System Plant
- Production System Animal
- Processing Principles and Plants
Semester 3
- Biomass Conversion
- Biotechnology and Enzyme Technology
- Biochemical Engineering and Downstream Processing
- Introduction to Business Economics
- Industrial Production
- Quality Management and Environmental Law
Semester 4
- Conception of Projects
Specialization: Biomass Utilization (there are three modules to select)
- Aquaculture
- Introduction to Plant Breeding
- Food Biotechnology
- Molecular Biological Analytics
- Livestock Biotechnology
- Material and Energetic Utilization of Renewable Resources
or Specialization: Process Plants (there are three modules to select)
- Applied Thermodynamics
- Fluid Mechanics
- Measuring, Regulating, and Evaluating in Bioengineering
- Sustainable Energy Technologies and Storage
- Plant Design / EMC
- Product Purification
Electives (there are two modules to select)
- Strength of Materials
- Basics of Project Management
- Basics of Materials Technology
- Engineering of Devices
- Optimization of the Manufacturing Process
- Agricultural and Biotechnological Process Engineering and Valuation
- Product Knowledge and Quality Management of Animal Products
- Pumps and Compressors
- Thermodynamics
- Environmental Chemistry and Analytics
Semester 5
- Realization of Projects
Specialization: Biomass Utilization (there are two modules to select)
- Functional Ingredients
- Molecular Biological Analytics
- Photo Bio Reactors, Phytotrons, and Cell Culture Systems
- Specials Biomass-Production Systems
or Specialization: Process Plants (there are two modules to select)
- Food Processing Technologies
- Measuring, Regulating, and Evaluating in Bioengineering
- Sustainability for Engineers
- Water and Air Purification
Electives (there are three modules to select)
- Advanced Food Processing Technologies
- Applied Plant Breeding and Seed Production
- Strength of Materials
- Principles of Phytopathology
- Basics of Project Management
- Engineering of Devices
- Food Science and Law
- Product Management
- Reproduction and Breeding of Livestock
- Special Food Technologies
- Statics
- Thermodynamics
- Animal Nutrition and Feed
- Environmental Chemistry and Analytics
Semester 6
- Internship Project
- Bachelor Thesis
Результат программы
Выпускники образовательной программы
- Иметь глубокие знания биологически ориентированных технологических аспектов производственных и очистных процессов в агропищевой промышленности.
- Может решать прикладные научные проблемы в своей области, применяя и адаптируя научно обоснованные подходы.
- Компетентны в оценке, презентации и информировании целевых групп об устойчивых технических решениях.
- Являетесь экспертами в системных сетевых решениях с отличными языковыми навыками (английский)